Gebouw

Ons pand aan de Carnapstraat bestaat uit 115 appartementen. Het gebouw is ontworpen door Baneke Architecten uit Amsterdam, in opdracht van De Principaal. In 1998 zijn de eerste appartementen bewoond.

De architect over het pand:

“Dit appartementencomplex ligt aan de rand van een stadspark en vormt hiermee een speelse en ritmische begrenzing van het park. Het complex bestaat uit een plint met daarop twee volumes: een slingerende strook van zes lagen welke het park afsluit van de omliggende stad en als accent een toren van acht lagen. In de plint van het gebouw zijn gemeenschappelijke ruimten gehuisvest, zodat de openbare ruimte van het park maximaal en door iedereen gebruikt kan worden.”

Omgeving

Koningin Wilhelminaplein
Het Koningin Wilhelminaplein is in 1963 aangelegd.

World Fashion Center
Het World Fashion Center is het grootste mode-handelscentrum ter wereld. Het complex bestaat uit 3 gebouwen. Het biedt ruimte aan meer dan 400 showrooms en vele nationale en internationale modelabels, en mode-gerelateerde ondernemingen. Gebouw 1 werd in 1968 geopend door Prins Berhard. Voor het gebouw staat een standbeeld van Koningin Wilhelmina.

Overtoomse Veld
De Carnapstraat ligt in het Overtoomse Veld. Tot de bouw van de westelijke tuinsteden in de jaren ’50 waren hier veel tuinersbedrijven gevestigd. Het gebied werd wel de groentetuin van Amsterdam genoemd.

(bron en meer info: wikipedia.org)